Kosaram 0 db 0 Ft

Egészségpénztár

Egészségpénztár

 

 

 

Elszámolható e matracunk egészségpénztárra?

 

Erre a kérdésre sajnos sosem lehet pontos választ adni, az egészségpénztárak folyamatosan változó szabályai miatt mindig magát az adott egészségpénztárt érdemes megkérdezni. Bizonyos matracok rendelkeznek olyan tanúsítvánnyal, melyek egészségpénztárra elszámolhatók, de sajnos nem mindegyik matrac ilyen. Fontos tudni, hogy azokat a matracokat tekintik az egészségpénztárak gyógyászati segédeszköznek, vagyis csak azok számolhatók el, melyek rendelkeznek a négyjegyű CE számmal vagy ORKI engedéllyel. Sajnos ezek a tanúsítványok csupán bizonyos időre szólnak, a matracgyártóknak folyamatosan meg kell újítaniuk, mely nem kevés időbe, pénzbe és energiába telik. Az ORKI engedélyt mára már felváltotta az EMKI, mely szigorúbb szabályok szerint sorolja be az egyes matracokat, és bizony nagyon sok olyan matrac, mely régebben rendelkezett ORKI engedéllyel, az EMKI hivatalban nem mennek át a rostán. Ennek következtében sajnos folyamatosan csökken azon matracok száma, melyek egészségpénztárra elszámolhatók. De itt is leginkább minden az egészségpénztárakon múlik. Vannak olyan matracok, melyek régebben rendelkeztek ORKI engedéllyel vagy CE számmal, de mára az már lejárt, az egészségpénztár viszont továbbra is elfogadja azt. Léteznek olyan egészségpénztárak is, ahol elszámolhatók akár olyan matracok is, melyek soha, semmilyen tanúsítvánnyal nem rendelkeztek. Ezért erre a kérdésre nincs konkrét válasz, ahogy azt írtuk, mindenképpen meg kell érdeklődni az egészségpénztárnál. Azon matracok, melyek elszámolhatók egészségpénztárra nem adókötelesek, továbbá az egészségpénztári elfogadó helyek minden esetben rendelkeznek valamilyen kedvezménnyel, vagyis ha matracot szeretne vásárolni, akkor azt olcsóbban is megteheti, amennyiben egészségpénztári tag és az adott matracüzlet szerződésben áll az ön egészségpénztárával. Mi a vásárlókért vagyunk, a csatát még nem vesztettük el az egészségpénztárakkal szemben, úgyhogy ön se adja fel, bátran érdeklődjön, hiszen az ön pénztárcája a tét. Vásárláskor nem kell mást tennie, csupán a feltüntetni nevét, tagi azonosítóját és hogy melyik egészségpénztárnál van számlája.

A MatracXXL webáruház szerződésben áll Magyarország összes egészségpénztárával. A webáruházban a termékeknél minden esetben fel van tüntetve  ha azelszámolható EP keretében.

Kérjük amennyiben kérdése van a termékek elszámolásával kapcsolatban forduljon munkatársainkhoz.

 

matrac, matracok, egészségpénztárra elszámolhatók, CE, ORKI, EMKI, gyógyászati segédeszköznek,

Elszámolható e matracunk egészségpénztárra? Az egészségpénztárak folyamatosan változó szabályai miatt mindig magát az adott egészségpénztárt...