Kosaram 0 db 0 Ft

Matrac ABC

Kérdőjel

A MatracXXL leendő vásárlójaként kérjük engedje meg, hogy néhány alapvető késrdésben tájékoztatást adjunk a Matrac ABC keretében. Számtalan hirdetés, leírás mellet  ugynevezett matrac alapfogalmak leírásával szeretnénk megkönnyíteni tájékozódását.. Tényleg rendkívül tömören és pár szóval, ezekről a matracoknál sokkal részletesebb információkat talál.

 

Milyen alapanyagokat használnak a matracok elkészítéséhez:

 

Bonell rugóBonell rugórendszer

Tradícionális, a legrégebbi és legjobban elterjedt rugórendszer. Acélhuzalokból készülő, különböző menetszámú és vastagságú homorú tölcsér alakú rugótestek alul és felül egymáshoz kapcsolt egységes rendszere. Számtalan helyen találkozhatunk ezekkel a rugótestekkel a gépjárművek üléseitől kezdve kanapékon át a legkényelmesebb fotelekig.

 

zsákrugó Zsákrugó vagy táskarugórendszer

Egymástó teljesen független általában egyenes illetve domború, különböző menetszámú és vastagságú, egyesével textilzsákba helyezett rugók a zsákok közepénél összekapcsolt egységes rendszere. Rendkívül jó súlyelosztással és kiváló pontrugalmassággal rendelkező rugórendszer. Minél több található a matracban annál jobb súlyelosztást és élettartamot garantál.

 

latex Latex párnázóréteg, latex matracmag

A naturlatexet a kaucsukfa nedvéből állítják elő. A fa kérgéből csapolt gumitejből habosítás útján könnyed, rugalmas anyagot készítenek belőle. Szerkezetének fő jellemzője az egymással kapcsolatot fenntartó cellák, légjáratok. rendkívül rugalmas, nagy pontrugalmasságú alapanyag. Számtalan minősége létezik az utóbbi években forgalma jelentősen csökken elsősorban a hideghabok fejlődésének köszönhetően.

 

Kókusz Kókusz merevítő rétegek

A kókuszrost filc, a kókuszdiót védő burokból készül. A kókuszdiót kb. 6-8 cm vastagságú védőburok veszi körül, mely a rostokat tartalmazza. Ezeket a rostokat több hónapos áztató feltárással nyerik és teszik feldolgozhatóvá. Kiváló merevítő anyag, keményebb matracokban használják.. 

 

hideghab Hideghab

Rendkívül elterjedt egységes cellaszerkezetű, kiváló súlyelosztási képességekkel rendelkező nagyrugalmasságú tartós habrendszer. A hideghabokat megtalálhatjuk a legfejletteb alváskultúrával rendelkező országok matracaitól kezdve a gépjárműipari termékekig számtalan felhasználási területen. A kifejezetten tartós felhasználásra , alaktatásra kifejlesztett habok teljesen eltérnek a korábban használt szivacsoktól

memory Memory-Foam

Napjaink egyik legnépszerűbb nagysűrűségű hideghab alapanyaga, a hőmérsékletre lágyuló rendkívül formakövető viszkoelasztikus hab más néven Memory-Foam. Tökéletesen tehermentesíti a gerincsozlopot tökéletesen akadályozza meg a kellemetlen nyomáspomtok kialakulását.

műanyag rugó Műanyagrugós rendszerek

Azon kedves vásárlók számára akik különböző okok miatt nem szeretnének fémrugós rendszeren aludni az egyik helyettesítő alternatíva a speciális, rendkívül elasztikus és törhetetlen anyagból készülő műanyagrugó. Kiválóan helyettesíti a fémrugókat, abszolút hangtalan, áthullámzásmentes,törhetetlen és formatartó.

habrugo Habrugós rendszerek

A habrugós rendszerekben nagysűrűségű, nagyrugalmasságű speciálisan kialakított habrugók helyettesítik az acélrugókat. Igen kiváló vetemedési mutatók, rendkívül nagy formakövetés és hihetetlen tartósság a jellemzőjük. Mivel nagyon jól alakíthatók a matracok ergonómiai alátámasztása talán ennek a kategóriának a legjobb.

 

A felsorolt rendszerek alapanyagok adják a fő összetevőit a különböző matracoknak., természetesen ezeket az alapanyagokat korlátlanul lehet kombinálni egymással számtalan megoldást kialakítva. Az Ön egyedi igényei, alvási szokásai határozzák meg melyiket részesíti előnyben, melyik összeállítás Önnek a legmegfelelőbb.

 

Mi a MatracXXl-nél minig örömmel állunk rendelkezésére, több mint húsz éves szakmai tapasztalattal annak érdekében, hogy az összes Önben felmerülő kérdésre a lehető legmagasabb szinten válaszoljunk.....

 

Matrac, matrac abc, akciós matrac tájékoztató, matracleírás

Matrac ABC leírás az alapvető alapanyagokról, információkkal a MatracXXl webáruház oldalain a tájékoztatás érdekében...