Kosaram 0 db 0 Ft

Tanácsok / Matrac hossza

Milyen a megfelelő hosszúságú matrac? Mi a kényelmes? Ilyen és ehhez hasonló kérdések biztos mindenki fejében megfordulnak, ha egyszer matracot szeretne vásárolni. Ezekre a kérdésekre konkrét válaszok nem nagyon léteznek, hiszen itt is, pont, mint a matrac szélességénél rengeteg tényezőt figyelembe kell venni. A kutatók azt mondják, hogy egy igazán kényelmes matrac megfelelő hosszúsága a felhasználója magassága plusz 20 centiméter. De mi van akkor, ha ez nem lehetséges, hiszen nincs annyi helyünk a szobában? A standard matrachosszúság 200 cm, de a mai napig hagyományos méretnek számít a 190 centis hosszúság is. Ezekből a méretekből általában a legtöbb matracüzletben tartanak raktáron, de ha mégsem, akkor sem kell sokáig várnunk, mire megérkezik a mi matracunk. Egyedi méretnek számítanak a 200 centiméternél hosszabb matracok, melyek általában a 210 és 220 centi hosszúságúak. Ennél hosszabb matracot még nem igazán kerestek, nem véletlenül, hiszen azért a matracnak el is kell férnie hálószobánkban. Természetesen teljesen egyedi méret rendelésére is van lehetőség, ha abból a fajta matracból, melyet kiszemeltünk magunknak a matracgyártó képes elkészíteni. Egyedi méreteket általában 5 centiméterenként szoktak megadni, köztes méret nem igazán lehetséges. Ha ilyen matracot szeretnénk, akkor érdemes a matrac huzatát is rászámolnunk, mely általában olyan plusz 2 centimétert fog még a matrac végleges hosszához adni, hiszen maga a matrac huzattal együtt érkezik. Figyelembe kell vennünk továbbá ágykeretünk belső kerületét is, melybe majd a matracot tenni fogjuk, hiszen nem szeretnénk, ha a matrac csúszkálna benne, vagy ami még rosszabb, bele sem férne a keretbe. Bárhogyan is döntünk, mindig a saját igényeinket és ízlésünket tartsuk szem előtt. Standard és egyedi méretű matracok széles választéka a Matrac XXL webáruházban.

matrac, matracok, matrachosszúság, standard, egyedi méret, köztes méret, matrac hosszuság, matrac memory, memory foam , matrac méretek

Milyen a megfelelő hosszúságú matrac? Mi a kényelmes? Standard és egyedi méretű matracok széles választéka a Matrac XXL webáruházban.