Kosaram 0 db 0 Ft

Tanácsok / Matrac mérete

Ahogy az a többi terméknél is lenni szokott, mindegyik kapható különböző méretben. Ez a matracoknál sincsen másképp. Mivel mi sem vagyunk egyformák, és az otthonunkban lévő helyek is végesek, így természetes, hogy a matracok méretei is ezekhez igazodnak. A babamatracoktól kezdve a gyerekmatracokon át egészen a dupla széles matracokig, biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelő méretet. A standard egyszemélyes méretek közé tartoznak a 80x200 és a 90x200 centiméteres matracok, de a hatalmas keresletre való tekintettel egyszemélyes standard méretnek mondjuk ma már a 100x200 és 120x200 centiméteres matracokat is. A kétszemélyes matracok 140 centi szélességnél kezdődnek és egészen a 200 centiméterig meg sem állnak. Minden csak az egyén igényeitől és a hálószoba kapacitásától függ. A standard méretek mellett természetesen lehetőség van egyedi méretek rendelésére is, a matracgyártásban ma már semmi sem lehetetlen. Az egyedi méretek általában 5 centiméterenként változtathatók és mindig a hozzá közelebb eső nagyobb méret árával egyeznek meg. Egyedi méretnél azonban bele kell számítanunk a matracunk huzatának vastagságát is, mely legalább még 2 centit hozzáad a matrachoz. Ha egyedi méretet szeretnénk, előtte mindenképpen érdemes lemérni a szobánkat, vagy ha már megvan az ágykeret, akkor annak belső kerületét, és a szerint rendelni a matracot. A lényeg, hogy a matrac ne csúszkáljon az ágykeretben illetve ne legyen túl széles vagy hosszú, és bele lehessen helyezni. A méretezésnél a matracok hosszúsága sem elhanyagolandó. Kutatók szerint egy egyénnek a legmegfelelőbb matracméret a saját magasságának mérete plusz 20 centiméter, így tud rajta kényelmesen aludni. A standard méret itt általában a 200 centiméter, de előfordulhat, hogy ennél kisebbre vagy nagyobbra van szükségünk. Standard méretnek számítanak még a 190 és a 220 centiméterek is, de ez már ritkább. Természetesen ettől függetlenül itt is van lehetőség egyedi méret rendelésére, tényleg minden a matracgyártótól és a mi pénztárcánktól függ. Bármelyikre is essen a választás mindig tartsuk szem előtt, hogy matracot a saját kényelmünk érdekében veszünk.

matrac, matracok, matracok méretei, egyszemélyes, kétszemélyes, dupla széles, standard méretek, egyedi méretek, matracok hosszúsága

A babamatracoktól kezdve a gyerekmatracokon át egészen a dupla széles matracokig, biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelő méretet.