Kosaram 0 db 0 Ft

Matracok / Hideghab matracok / Airflex Soya Medium hideghab matrac

Airflex Soya Medium hideghab matrac

Nincs még értékelés

Rövid leírás

Airflex Soya Medium hideghab matrac környezetbarát technológiával készült rugalmas, vastag antiallergén matrac. Kiváló alátámasztás 7 ergonómiai zóna, és rendkívül hosszú élettartam jellemzi.

Főbb technikai adatok

Gyártó: Airflex
Antiallergén: igen
Garanciális idő: 10 év
Összetétel/felépítés: Szendvics felépítés
Matacmagasság: 22 cm
Komfort: Félkemény
Huzat anyaga: Aloe Vera
Szállítási határidő: 21 nap
Márka: Airflex

109 900 Ft
89 900 Ft
1 db

109 900 Ft
89 900 Ft
1 db

104 900 Ft
99 900 Ft
1 db

139 800 Ft
129 900 Ft
1 db

169 800 Ft
159 900 Ft
1 db

189 900 Ft
169 900 Ft
1 db
Kérdezzen a termékről! Ha írni akar, csak klikkeljen erre a sávra... Eddig 5 db hozzászólás
Részletes leírás
Technikai leírás
Kiegészítők

airflex logo

 

Airflex Bio-Soya medium hideghab matrac

 Az AIRFLEX Bio-Soya Medium matrac vastag 7 zónás környezetbarát technológiával készülő antiallergén hideghab matrac. A speciálisan 7 zónára kialakított rendkívül rugalmas és tartós alátámasztást biztosító Bio-Soya oldala optimálisan lazítja el a gerincoszlop melletti vázizmokat, biztosítva az ideális vérkeringést a szükséges területeken. A matrac két oldalas, az egyik oldal a Bio-Soya hab a másik egy rendkívül jó minőségű hideghab rendszer. A felületi vágásokkal kialakított klímarendszer, tökéletesen egészíti ki az alátámasztást kiváló higiéniai környezetet biztosítva.

Az AIRFLEX Bio-Soya Medium matrac egy rednkívül modern technológiával előállított magas minőségű matrac. A tartómag 20 cm magas, ezáltal egy vastag igazán tartós és kényelmes matracot választhatunk. A matrac ragasztásához használt anyagok a legmodernebbek, környezetbarátak és semmilyen káros anyagot nem tartalmaznak.  Az AIRFLEX Bio-Soya Medium matracon nem nehéz megtalálni az ideális alvási pozíciót. Akár hanyatt, háton vagy oldalt fekszik a kialakítása minden pozícióban megfelel. A váll és derékzóna elhelyezkedése ideális gyakorlatilag minden testalkatú ember számára.

 

Kereszt Antiallergén levehető mosható Aloe-Vera huzat

 

Az AIRFLEX Bio-Soya Medium matrac levehető mosható antiallergén huzattal készül. Nagyon egyszerű eltávolítani a matracról és szétcippzározni. A két huzatot egyesével ki lehet mosni bármilyen otthoni mosógépben is maj száradás utánrendkívül könnyen vissza lehet azt tenni. A teljesen atkamentes higiénikus környezet így garantálható ezzel a kiváló matraccal. 

 

aloe Aloe Vera huzat

Az orvosi aloé vagy barbadosi aloé (Aloe vera) az aloé nemzetségbe tartozó növényfaj. Kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki. Természetesen a textílipar is hasznája előnyös az egésszségre pozítivan ható tulajdonságai miatt. 

Már a régi korokban is ismeretes volt, hogy az aloe nemzetség legtöbb tagjának húsos, lédús leveleiből nyerhető nedv felgyorsítja a bőr sérüléseinek regenerációját, különösen az égési sérülések gyógyulási idejét rövidítve le – tehát elsősorban külsőleg alkalmazták. Az aloe nedvének fő összetevője az uronsav, ám mellette már 200-nál is több egyéb összetevőt sikerült azonosítani: vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, szénhidrátok, szalicilsav. Több forrás élettani szempontból értékes enzimek jelenlétéről számol be. Mivel azonban az enzimek fehérje természetű anyagok, és a gyomor erősen savas kémhatása a fehérjék szerkezetét tönkreteszi, kérdéssé válik, hogy a szóban forgó enzimek hogyan képesek az élettanilag értékes hatásaikat kifejteni - legalábbis belsőleg fogyasztva. Az aloe verának fertőtlenítő (baktérium-, vírus- és gombaölő) és erős gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak. Emellett antioxidáns szer, a sejtek anyagcseréjének élénkítését, a bőr sejtjeinek megfiatalítását, tisztító és méregtelenítő hatást is tulajdonítanak az aloének. Számos irodalmi utalás található az immunrendszert erősítő, fájdalmat csillapító hatására. A fentiek alapján az alábbi állapotokban lehet jó hatású: allergiás folyamatok, egyes bőrbetegségek, csípések, ízületi és reumás panaszok, cukorbetegség, gyomorfekély, székrekedés, vastagbél gyulladása, különböző szembetegségek, az immunrendszer kóros állapota következtében kialakuló folyamatok, stb. Kis túlzással az aloe szinte minden betegségre javallható.

 

Airflex  Airflex cégtörténet

Az Airflex márka volt 2005-ben az első olyan magyar gyártó aki habmatracokkal megjelent a piacon. Az akkori alváskultúrában ez abszolút forradalmat jelentett mivel a piacon egyeduralkodók voltak a rugós matracok. Az Airflex megpróbálta azt nyugat -európi trended követni amelyben a főszerepet  a habmatracok jelentették. A fejlett alváskultúrával rendelkező országok mint Németország Svájc azokban az években már többségében habmatracokat gyártottak számos előnyös tulajdonságuk miatt. Az Airflex matracok rendkívül sikeressé váltak. Az olyan modellek mint  a Sleephard és Fittness a legnagyobb darabszámban eladott  habmatracok voltak az országan.  Az Airflex szolgálta ki a legnagyobb láncokat mint a Retz illetve az RS. Kiváló fejlesztések magas minőség és egy teljesen új alváskultúra meghonosítása jellemezte. A válság főleg a Retz áruházlánc váratlan csődje azonban pontott tett a sikertörténet végére és a gyártás abba maradt rendkívül sajnálatos módon.

pipa Az AIRFLEX márka újra  a piacon

2014-ben ismét feléledt az Airflex matraccsalád. Ugyanolyan kiváló minőségben mint régen.  Az AIRFLEX matracok a minőséget, megfizethető árat és a kiváló szolgáltatást jelentik napjainkban is. Magas minőségű alapanyagok, innovatív technológia és a fogyasztók iránti feltétlen elkötelezettség kapcsolódik az Airflex márkanévhez. Természetesen a régi AIRFLEX típusok még megtalálhatók a piacon más gyártók szortimentjében messze nem azonos minőségben. Kifejezetten előnyös a piac számára az eredeti, innovatív a minőséghez a végletekig ragaszkodó márka újboli megjelenése.

Info Matrac alapanyagok

Az idők során a folyamatos fejlesztéseknek és új technikáknak köszönhetően a matrac alapanyagok tárháza igencsak kibővült, Dunát lehetne rekeszteni...

Az idők során a folyamatos fejlesztéseknek és új technikáknak köszönhetően a matrac alapanyagok tárháza igencsak kibővült. Ebben a cikkben megpróbáljuk röviden és lényegre törően felsorolni azokat a matracanyagokat, melyekkel a hazai matraciparban találkozhatunk. A matracokat általában két fő csoportra osztjuk, melyek a rugós illetve a rugó nélküli matracok.
Kezdetben voltak az epedás matracok. Nem volt valami nagy a választék, az ember körülbelül két-három matracból választhatott és kész. Ez talán egy kicsit könnyebb is volt, hiszen nem vesztünk el a matracok tengerében, és a nap végén nem fogtuk a fejünket, hogy elindultunk vásárolni, de üres kézzel tértünk haza. A régi rugós rendszerek, mint például a bonell rugó a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a vastag acélrugók a keménységet és a tartósságot hirdetik. A mai innovációknak köszönhetően pedig rengeteg féle párnázó réteggel láthatjuk el az ilyen matracunkat, így a tartósság mellett a kényelem is szóba jöhet. Persze a tökéletes formakövetést ezzel a verzióval nem minden esetben érhetjük el. Matrackutatók ezért fejlesztették ki a bonell rugós matracok modernebb változatát, az úgynevezett zsákrugós vagy más néven táskarugós matracokat. Ezen fajta matracokban a hagyományos acélrugók textil zsákocskákba, táskákba vannak csomagolva, ezáltal mindegyik különálló, egymástól teljesen független mozgásra képesek. A textil zsákokat csak a szélein varrták össze a tartósság érdekében, így az áthullámzást a lehető legminimálisabbra csökkentették. Mondhatjuk úgy is, hogy a síkrugalmasságot felváltotta a pontrugalmasság, mely a megfelelő formakövetést hivatott biztosítani. A matrac ennek köszönhetően csak ott süllyed be, ahol az ember ránehezedik, a rugók nem fogják egymást követni, így a megfelelő pontokon besüllyed, illetve alátámaszt.
Majd elérkezett az újabb fejlesztés ideje, és ezzel egy időben a rugó nélküli matracok is ellepték a matracipart. Ezeket habmatracoknak nevezték el. A habmatracok között is több típus létezik, melyek a hideghab, a latex, a HR habok, és a méltán elismert emlékezőhab. A hab matracok nagy előnye a rugós matracokkal szemben, hogy semmilyen fémet nem tartalmaznak, sokkal könnyebbek és formakövetőbbek rugós társaiknál. A normál habok, azaz hideghab matracok cellaszerkezete nyitott, ezáltal nagyon jó légáteresztő képességgel rendelkeznek és emiatt könnyű őket mozgatni, mivel a habanyag nem nehéz. Nincsenek rugók, melyek egymás mozgását lekövetik, így a hab csak ott süllyed be, ahol ránehezedünk, ezzel egy precíz és pontos formakövetést érhetünk el. A legtöbb habmatracot úgynevezett zónákkal láttak el, mely még jobban segíti testünk alátámasztását. A zónák a matracmagon belüli mélyedések, melyeket speciális gépekkel vágnak ki, így a matrac azon a részen lágyabb, puhább lesz. Ennek köszönhetően a kitüremkedő testrészeink, mint például a váll és a csípő belemerülhetnek a matracba, így oldalt fekvésnél nem nyomjuk el azokat. Természetesen az egyszerű hideghab mellett léteznek speciális hideghab anyagok is, melyeket már multizónákkal láttak el. Itt a matrac gyártása során számítógép segítségével öntik ki a habanyagot, melynek sűrűsége centiméterről centiméterre változik, emiatt nem kell külön zónákat vágni bele. Ez ám a tökéletes formakövetés. A latex habok közelebb visznek minket a természetes anyagok világához, hiszen a kaucsukfának a nedvéből állítják elő őket. Nagyon rugalmasak és lágyak, teljesen más komfortot nyújtanak, mint a hideghabok. A latex matracok viszont koránt sem olyan könnyűek, mint hideghabos társaik, így mozgatásuk jóval nehezebb, és a sűrűségük miatt a légáteresztésük sem annyira tökéletes. De aggodalomra semmi ok, egy megfelelő rugalmas ágyráccsal tökéletes alvási rendszer válhat belőlük. A sok habanyag után nem csodálkozunk, hogyha egy újabb találmánnyal találkozunk. A NASA fejlesztése a memory foam, magyar néven az emlékezőhab, mely nem csak az űrkutatásban játszik fontos szerepet, de az alváskultúrában is nagy hírnévre tett szert, nem véletlenül. Az emlékezőhab, más néven lustahab, egy úgynevezett viszkoelasztikus hab, mely úgyszintén a hideghab egyik változata. Itt a gyártás során a speciális adalékanyagoknak köszönhetően lelassították a habanyag mozgását, ezáltal sokkal lassabban reagál testünkre. Nyomásra és hőre kezd el lágyulni, puhulni, vagyis csupán akkor süllyed be, ha mi ránehezedünk. Formakövetésben az emlékezőhabnak nincs párja. Nagyon jó szolgálatot tehet hosszan fekvő betegeknél is, hiszen nem nyomja el testünket, nem gátolja a vérkeringést, antidecubitus hatásának köszönhetően meggátolja az esetleges felfekvéseket. Mivel azonban hőre lágyul, így az ember testhőmérsékletét magában tartja, mely a nyári napokon kissé izzasztó lehet. A sűrű habanyag miatt a légáteresztő képessége sem annyira jó, mint a hideghab vagy esetleg rugós matracoké, de ezt az aláhelyezett tartóréteggel kompenzálni lehet.
És a matracalapanyagok tárháza még nem ürült ki, Dunát lehetne rekeszteni velük, de talán ennyi információ elég is ahhoz, hogy az ember újra átgondolja, hogy mibe is vágott bele, amikor matracvásárlásra adta a fejét.

 

 matrac, matracok, kemény matrac, jó matrac, soya matrac, matrac akció, matrackirály

Airflex Soya Medium hideghab matrac egy kemény rugalmas kiváló minőségű vastag matrac, antiallergén levehető mosható huzattal....

Hasonló termékek

Hilding Thermo Select luxus memory foam matrac

Hilding Thermo Select luxus memory foam matrac egy kivételesen különleges Svéd memory foam matrac. Átgondolt formatervezésével, rendkívül magas minőségű alapanyagok felhasználásával készült memory foam matrac. A speciális, alváslaboratóriumi kutatások eredményeként megszületett matrac, páratlan pihenési élményt garantál

Hilding Thermo Select luxus memory foam matrac
149 900 Ft
Most: 129 700 Ft

Ceriflex Selena Comfort 22 cm vákuum hideghab matrac

Ceriflex Selena Comfort 22 cm vákuum hideghab matrac a legnépszerűbb és legvastagabb vákuummatrac a hazai kínálatban. A legideálisabb választás azon kedves vásárlóink számára akik téli nyári oldalas kemény könnyen kezelhető matracot szeretne. A 15 év gyártói garancia csak megkoronázza a választást. A termék Egészség Pénztárra elszámolható!

Ceriflex Selena Comfort 22 cm vákuum hideghab matrac
44 900 Ft
Most: 43 600 Ft
Mi válaszolunk! Kérdéséhez töltse ki az alábbi mezőket

A *-al jelölt részek kitöltése kötelező.

2014. szeptember 05. 03:36:26

Ozsvárt Attila

24 vagy 22 centi?

Jó napot ! Az airflex bio-soya matracról kèrdeznék, a magasságával kapcsolatban! Eltekintve a helyesírási hibától, miszerint : Matacmagasság( lemaradt egy "r" betü),azt szeretném tudni,hogy mekkora a matrac valós magassága? Mert a részletes termékadatoknál 22 centi, míg az illusztrált kép alatt 24 centi szerepel !? Válaszukat tisztelettel köszönöm,szép napot!

2014. szeptember 05. 03:37:12

Ozsvárt Attila

24 vagy 22 centi?

Jó napot ! Az airflex bio-soya matracról kèrdeznék, a magasságával kapcsolatban! Eltekintve a helyesírási hibától, miszerint : Matacmagasság( lemaradt egy "r" betü),azt szeretném tudni,hogy mekkora a matrac valós magassága? Mert a részletes termékadatoknál 22 centi, míg az illusztrált kép alatt 24 centi szerepel !? Válaszukat tisztelettel köszönöm,szép napot!

2014. szeptember 05. 10:02:11

MatracXXL webáruház

24 vagy 22 cm

Üdvözlöm,

Az Airflex Bio-Soya matrac magja 20 cm a matrac teljes magassága 22 cm. Köszönjük az észrevételt a hibás adatokat javítjuk.Üdvözlettel:

MatracXXL Ügyfélszolgálat
06 20 260 1073

2014. szeptember 05. 10:04:35

MatracXXL webáruház

24 vagy 22 cm

Üdvözlöm,

Az Airflex Bio-Soya matrac magja 20 cm a matrac teljes magassága 22 cm. Köszönjük az észrevételt a hibás adatokat javítjuk.Üdvözlettel:

MatracXXL Ügyfélszolgálat
06 20 260 1073

2014. szeptember 05. 10:05:17

MatracXXL webáruház

24 vagy 22 cm

Üdvözlöm,

Az Airflex Bio-Soya matrac magja 20 cm a matrac teljes magassága 22 cm. Köszönjük az észrevételt a hibás adatokat javítjuk.Üdvözlettel:

MatracXXL Ügyfélszolgálat
06 20 260 1073