Kosaram 0 db 0 Ft

Matracok / Hideghab matracok / Airflex Soya Strong hideghab matrac

Airflex Soya Strong hideghab matrac

Nincs még értékelés

Rövid leírás

Airflex Soya Strong hideghab matrac mindenkinek aki szereti a magas minőségű kemény és vastag matracot. Levehető mosható antiallergén huzat , kétoldalas fekvőfelület és 7 ergonómiai zóna. Hosszú távon ideális választás kompromisszumok nélkül.

Főbb technikai adatok

Gyártó: Airflex
Antiallergén: igen
Garanciális idő: 10 év
Összetétel/felépítés: Szendvics felépítés
Matacmagasság: 24 cm
Komfort: Kemény
Huzat anyaga: Aloe Vera
Márka: Airflex
Szállítási határidő: 21 nap

109 900 Ft
89 900 Ft
1 db

109 900 Ft
89 900 Ft
1 db

114 900 Ft
99 900 Ft
1 db

139 800 Ft
129 900 Ft
1 db

169 800 Ft
159 900 Ft
1 db

179 900 Ft
169 900 Ft
1 db
Kérdezzen a termékről! Ha írni akar, csak klikkeljen erre a sávra... Eddig 0 db hozzászólás
Részletes leírás
Technikai leírás
Kiegészítők

logo

Airflex Bio-Soya Strong hideghab matrac

Az Airflex Soya Strong hideghab matrac egy kemény, vastag 7 ergonómiai zónát tartalmazó Soyahab matrac. Speciális ragasztási és vágási technikával készült, fantasztikus minőségű kemény de ugyanakkor rugalmas hideghabból. A matrac két oldalas, mind a kettő alvásra tökéletesen használható. A különleges felületi kialakítása miatt a matrac kiválóan szellőzik, légáteresztése tökéletes a matrac higiéniai komfortja rendkívül magas szintű. A matrac pontosan követi a gerince alakját, azt kiegyenesíti és ellazítja függetlenül attól milyen pozícióban alszik. Az Airflex Bio-Soya hideghab matrac 22 cm vastag ami ahideghabok között rendkívül ritka, akár 130 kg-ig is terhelhető. A speciális növényi olajból készült rugalmas és rendkívül tartós hab kivételesen légáteresztő és rugalmas, pontos alakkövetést tesz lehetővé.

felkiáltóAz Airflex Bio-Soya hideghab matrac Aloe Vera huzata

Az Airflex Bio-Soya hideghab matrac huzata levehető és mosható otthoni körülmények között. Speciális homogén szövéstechnikája kifejezetten a matracipar számára készült, rugalmas és hihetetlenül jó légáteresztő.

 

felkiáltójel Milyen ágyrács szükséges a Soya Strong matrachoz

Az Airflex Bio-Soya Strong hideghab matrac egy rendkívül magas minőségű speciális SOya hideghabból készül. Vastag hihetetlenül rugalmas és kemény tartómagja tökéletesen képes a formakövetésre ezért nem szükséges rugalmas keresztéces ágyrács alá. A matrac alá elég egy 12-15 lécből álló fix fenyőborda is. Természetesen egy 28 lemez-ből álló rzgalmas ágyrácsszerkezet kiegészíti a matrac rednkívüli formakövető képességét.

keresztAntiallergén levehető mosható Aloe-Vera huzat

Az AIRFLEX Bio-Soya Medium matrac levehető mosható antiallergén huzattal készül. Nagyon egyszerű eltávolítani a matracról és szétcippzározni. A két huzatot egyesével ki lehet mosni bármilyen otthoni mosógépben is maj száradás utánrendkívül könnyen vissza lehet azt tenni. A teljesen atkamentes higiénikus környezet így garantálható ezzel a kiváló matraccal.

 

aloe Aloe Vera huzat

Az orvosi aloé vagy barbadosi aloé (Aloe vera) az aloé nemzetségbe tartozó növényfaj. Kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki. Természetesen a textílipar is hasznája előnyös az egésszségre pozítivan ható tulajdonságai miatt.

Már a régi korokban is ismeretes volt, hogy az aloe nemzetség legtöbb tagjának húsos, lédús leveleiből nyerhető nedv felgyorsítja a bőr sérüléseinek regenerációját, különösen az égési sérülések gyógyulási idejét rövidítve le – tehát elsősorban külsőleg alkalmazták. Az aloe nedvének fő összetevője az uronsav, ám mellette már 200-nál is több egyéb összetevőt sikerült azonosítani: vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, szénhidrátok, szalicilsav. Több forrás élettani szempontból értékes enzimek jelenlétéről számol be. Mivel azonban az enzimek fehérje természetű anyagok, és a gyomor erősen savas kémhatása a fehérjék szerkezetét tönkreteszi, kérdéssé válik, hogy a szóban forgó enzimek hogyan képesek az élettanilag értékes hatásaikat kifejteni - legalábbis belsőleg fogyasztva. Az aloe verának fertőtlenítő (baktérium-, vírus- és gombaölő) és erős gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak. Emellett antioxidáns szer, a sejtek anyagcseréjének élénkítését, a bőr sejtjeinek megfiatalítását, tisztító és méregtelenítő hatást is tulajdonítanak az aloének. Számos irodalmi utalás található az immunrendszert erősítő, fájdalmat csillapító hatására. A fentiek alapján az alábbi állapotokban lehet jó hatású: allergiás folyamatok, egyes bőrbetegségek, csípések, ízületi és reumás panaszok, cukorbetegség, gyomorfekély, székrekedés, vastagbél gyulladása, különböző szembetegségek, az immunrendszer kóros állapota következtében kialakuló folyamatok, stb. Kis túlzással az aloe szinte minden betegségre javallható.

 loogoAirflex cégtörténet

Az Airflex márka volt 2005-ben az első olyan magyar gyártó aki habmatracokkal megjelent a piacon. Az akkori alváskultúrában ez abszolút forradalmat jelentett mivel a piacon egyeduralkodók voltak a rugós matracok. Az Airflex megpróbálta azt nyugat -európi trended követni amelyben a főszerepet a habmatracok jelentették. A fejlett alváskultúrával rendelkező országok mint Németország Svájc azokban az években már többségében habmatracokat gyártottak számos előnyös tulajdonságuk miatt. Az Airflex matracok rendkívül sikeressé váltak. Az olyan modellek mint a Sleephard és Fittness a legnagyobb darabszámban eladott habmatracok voltak az országan. Az Airflex szolgálta ki a legnagyobb láncokat mint a Retz illetve az RS. Kiváló fejlesztések magas minőség és egy teljesen új alváskultúra meghonosítása jellemezte. A válság főleg a Retz áruházlánc váratlan csődje azonban pontott tett a sikertörténet végére és a gyártás abba maradt rendkívül sajnálatos módon.

pipaAz AIRFLEX márka újra a piacon

2014-ben ismét feléledt az Airflex matraccsalád. Ugyanolyan kiváló minőségben mint régen. Az AIRFLEX matracok a minőséget, megfizethető árat és a kiváló szolgáltatást jelentik napjainkban is. Magas minőségű alapanyagok, innovatív technológia és a fogyasztók iránti feltétlen elkötelezettség kapcsolódik az Airflex márkanévhez. Természetesen a régi AIRFLEX típusok még megtalálhatók a piacon más gyártók szortimentjében messze nem azonos minőségben. Kifejezetten előnyös a piac számára az eredeti, innovatív a minőséghez a végletekig ragaszkodó márka újboli megjelenése.

Matrac alapanyagok

Az idők során a folyamatos fejlesztéseknek és új technikáknak köszönhetően a matrac alapanyagok tárháza igencsak kibővült, Dunát lehetne rekeszteni...

Az idők során a folyamatos fejlesztéseknek és új technikáknak köszönhetően a matrac alapanyagok tárháza igencsak kibővült. Ebben a cikkben megpróbáljuk röviden és lényegre törően felsorolni azokat a matracanyagokat, melyekkel a hazai matraciparban találkozhatunk. A matracokat általában két fő csoportra osztjuk, melyek a rugós illetve a rugó nélküli matracok.
Kezdetben voltak az epedás matracok. Nem volt valami nagy a választék, az ember körülbelül két-három matracból választhatott és kész. Ez talán egy kicsit könnyebb is volt, hiszen nem vesztünk el a matracok tengerében, és a nap végén nem fogtuk a fejünket, hogy elindultunk vásárolni, de üres kézzel tértünk haza. A régi rugós rendszerek, mint például a bonell rugó a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a vastag acélrugók a keménységet és a tartósságot hirdetik. A mai innovációknak köszönhetően pedig rengeteg féle párnázó réteggel láthatjuk el az ilyen matracunkat, így a tartósság mellett a kényelem is szóba jöhet. Persze a tökéletes formakövetést ezzel a verzióval nem minden esetben érhetjük el. Matrackutatók ezért fejlesztették ki a bonell rugós matracok modernebb változatát, az úgynevezett zsákrugós vagy más néven táskarugós matracokat. Ezen fajta matracokban a hagyományos acélrugók textil zsákocskákba, táskákba vannak csomagolva, ezáltal mindegyik különálló, egymástól teljesen független mozgásra képesek. A textil zsákokat csak a szélein varrták össze a tartósság érdekében, így az áthullámzást a lehető legminimálisabbra csökkentették. Mondhatjuk úgy is, hogy a síkrugalmasságot felváltotta a pontrugalmasság, mely a megfelelő formakövetést hivatott biztosítani. A matrac ennek köszönhetően csak ott süllyed be, ahol az ember ránehezedik, a rugók nem fogják egymást követni, így a megfelelő pontokon besüllyed, illetve alátámaszt.
Majd elérkezett az újabb fejlesztés ideje, és ezzel egy időben a rugó nélküli matracok is ellepték a matracipart. Ezeket habmatracoknak nevezték el. A habmatracok között is több típus létezik, melyek a hideghab, a latex, a HR habok, és a méltán elismert emlékezőhab. A hab matracok nagy előnye a rugós matracokkal szemben, hogy semmilyen fémet nem tartalmaznak, sokkal könnyebbek és formakövetőbbek rugós társaiknál. A normál habok, azaz hideghab matracok cellaszerkezete nyitott, ezáltal nagyon jó légáteresztő képességgel rendelkeznek és emiatt könnyű őket mozgatni, mivel a habanyag nem nehéz. Nincsenek rugók, melyek egymás mozgását lekövetik, így a hab csak ott süllyed be, ahol ránehezedünk, ezzel egy precíz és pontos formakövetést érhetünk el. A legtöbb habmatracot úgynevezett zónákkal láttak el, mely még jobban segíti testünk alátámasztását. A zónák a matracmagon belüli mélyedések, melyeket speciális gépekkel vágnak ki, így a matrac azon a részen lágyabb, puhább lesz. Ennek köszönhetően a kitüremkedő testrészeink, mint például a váll és a csípő belemerülhetnek a matracba, így oldalt fekvésnél nem nyomjuk el azokat. Természetesen az egyszerű hideghab mellett léteznek speciális hideghab anyagok is, melyeket már multizónákkal láttak el. Itt a matrac gyártása során számítógép segítségével öntik ki a habanyagot, melynek sűrűsége centiméterről centiméterre változik, emiatt nem kell külön zónákat vágni bele. Ez ám a tökéletes formakövetés. A latex habok közelebb visznek minket a természetes anyagok világához, hiszen a kaucsukfának a nedvéből állítják elő őket. Nagyon rugalmasak és lágyak, teljesen más komfortot nyújtanak, mint a hideghabok. A latex matracok viszont koránt sem olyan könnyűek, mint hideghabos társaik, így mozgatásuk jóval nehezebb, és a sűrűségük miatt a légáteresztésük sem annyira tökéletes. De aggodalomra semmi ok, egy megfelelő rugalmas ágyráccsal tökéletes alvási rendszer válhat belőlük. A sok habanyag után nem csodálkozunk, hogyha egy újabb találmánnyal találkozunk. A NASA fejlesztése a memory foam, magyar néven az emlékezőhab, mely nem csak az űrkutatásban játszik fontos szerepet, de az alváskultúrában is nagy hírnévre tett szert, nem véletlenül. Az emlékezőhab, más néven lustahab, egy úgynevezett viszkoelasztikus hab, mely úgyszintén a hideghab egyik változata. Itt a gyártás során a speciális adalékanyagoknak köszönhetően lelassították a habanyag mozgását, ezáltal sokkal lassabban reagál testünkre. Nyomásra és hőre kezd el lágyulni, puhulni, vagyis csupán akkor süllyed be, ha mi ránehezedünk. Formakövetésben az emlékezőhabnak nincs párja. Nagyon jó szolgálatot tehet hosszan fekvő betegeknél is, hiszen nem nyomja el testünket, nem gátolja a vérkeringést, antidecubitus hatásának köszönhetően meggátolja az esetleges felfekvéseket. Mivel azonban hőre lágyul, így az ember testhőmérsékletét magában tartja, mely a nyári napokon kissé izzasztó lehet. A sűrű habanyag miatt a légáteresztő képessége sem annyira jó, mint a hideghab vagy esetleg rugós matracoké, de ezt az aláhelyezett tartóréteggel kompenzálni lehet.
És a matracalapanyagok tárháza még nem ürült ki, Dunát lehetne rekeszteni velük, de talán ennyi információ elég is ahhoz, hogy az ember újra átgondolja, hogy mibe is vágott bele, amikor matracvásárlásra adta a fejét.

matrac, kemény matrac, jó matrac, vastag matrac, akciós matrac

Airflex Soya Stong hideghab matrac kemény kifejezetten jó matrac vastag matrac akció áron a MatracXXl webáruházban...

 

Hasonló termékek

Ceriflex Selena Comfort 22 cm vákuum hideghab matrac

Ceriflex Selena Comfort 22 cm vákuum hideghab matrac a legnépszerűbb és legvastagabb vákuummatrac a hazai kínálatban. A legideálisabb választás azon kedves vásárlóink számára akik téli nyári oldalas kemény könnyen kezelhető matracot szeretne. A 15 év gyártói garancia csak megkoronázza a választást. A termék Egészség Pénztárra elszámolható!

Ceriflex Selena Comfort 22 cm vákuum hideghab matrac
44 900 Ft
Most: 43 600 Ft

Ceriflex Energy Memory foam matrac

Ceriflex Energy Memory matrac az egyik legvastagabb memory foam matrac ma a piacon. Vastag, feszes felépítmény 15 év garanciával. Kiváló olasz vákuumcsomagolt matrac az egyik legmegbízhatóbb és legolcsóbb a saját kategóriájában. Homeopatic huzatanyag kiváló természetes alapanyagból készült.

Ceriflex Energy Memory matrac
76 900 Ft
Most: 63 600 Ft

Airflex Soya Medium hideghab matrac

Airflex Soya Medium hideghab matrac környezetbarát technológiával készült rugalmas, vastag antiallergén matrac. Kiváló alátámasztás 7 ergonómiai zóna, és rendkívül hosszú élettartam jellemzi.

Airflex Soya Medium hideghab matrac
109 900 Ft
Most: 89 900 Ft
Mi válaszolunk! Kérdéséhez töltse ki az alábbi mezőket

A *-al jelölt részek kitöltése kötelező.