Kosaram 0 db 0 Ft

Matracok / Memory foam / Airflex Cactus Memory Classic matrac

Airflex Cactus Memory Classic matrac

Nincs még értékelés

Rövid leírás

Aiflex Cactus Memory Classic matrac egy kiváló matrac azoknak akik szeretik a természetes alapanyagokat tartalmazó memory-foam matrac. Modern kaktusz merevítő réteg, kiváló légáteresztő képességgel 7 ergonómiai zóna és mosható levehető huzat.

Főbb technikai adatok

Antiallergén: Igen
Szállítási határidő: 21 munkanap
Ergonómiai zónák száma: 7 zóna
Súlykorlát: 120 kg
Matracmagasság: 18 cm
Garanciális idő: 10 év
Gyártó: Airflex

74 900 Ft
69 900 Ft
1 db

74 900 Ft
73 900 Ft
1 db

89 900 Ft
74 900 Ft
1 db

129 900 Ft
124 900 Ft
1 db

139 900 Ft
136 900 Ft
1 db

149 900 Ft
148 900 Ft
1 db
Kérdezzen a termékről! Ha írni akar, csak klikkeljen erre a sávra... Eddig 0 db hozzászólás
Részletes leírás
Technikai leírás
Kiegészítők

 

 

airflex logo

 

Aiflex Cactus Memory Classic matrac

Az AirflexAiflex Cactus Memory Classic matrac egy kiváló, természetes kaktusz merevítést tartalmazó félkemény matrac. A természetes kaktusz alátámasztást tökéletesen egészíti ki a nagysűrűségű, rugalmas és tökéletesen formakövető Memory-foam hideghab párnázóréteg. A 7 orthopéd ergonómiai zóna és a tökéletes pontrugalmasság magas szintű alátámasztást eredményez. A tökéletes formakövetés ellazítja a tartóizmokat illetve a gerincoszlopot, a kaktusz tartóréteg határozott tartást biztosít így a matrac rendkívül kényelmes. A tökéletes alátámasztás miatt a vérkeringés rendkívül ideális. A feszes alátámasztást biztosító kaktusz-rost réteg nagyon modern megoldást jelent a hagyományos kókusz alátámasztással szemben. A memory-foam párnázóréteg 4 cm vastag, 55kg/m3 tömegsűrűségű kifjezetten tartós, és jól szellőző is. A Memory-foam párnázóréteg speciális vágása miatt 7 ergonómiai zóna kialakítású.  A 3 cm vastag kaktusz tartóréteg tökéletesen légáteresztő, ugyanakkor rendkívül formatartó. Az Aiflex Cactus Memory Classic matrac egy igazi különlegesség az AIRFLEX matracok között. Tökéletes formakövetése, egyedülálló légáteresztő és tartómagja kifejezetten kénylemes és tartós alátámasztást nyújt nagyon hosszú távon. Az AIRFLEX CACTUS matrac Aloe Vera kikészítésű levehető mosható matrachuzattal készül, mosható szétnyitható kifejezetten optimális megoldás aki antiallergén megoldást keres.

mosás Airflex Cactus Memory Classic matrac Aloe Vera huzata

Az Airflex Cactus Memory Classic matrac nemcsak természetes alapanyagú kaktusz tartómagot tartalmaz, huzata levehető mosható és teljesen antiallergén. A huzat alapanyagát kifejezetten matracokhoz tervezték, hihetetlen nagy légáteresztő képességgel rendelkezik. A gyártás során a textil kap egy ALOE-VERA kikészítést az Aloe-Vera összes pozitív tulajdonságával. A huzat szétnyitható és otthoni mosógépben is kimosható tisztítható. A száradás után rendkívül egyszerűen visszahelyezhető a matracra. A mosás garantálja a teljesen antiallergén környezetet.

aloe ALOE-VERA

Az orvosi aloé vagy barbadosi aloé (Aloe vera) az aloé nemzetségbe tartozó növényfaj. Kivonatait széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, megnyugtató, fiatalító, sőt sejtregeneráló és immunerősítő hatást tulajdonítva neki. Természetesen a textílipar is hasznája előnyös az egésszségre pozítivan ható tulajdonságai miatt.


Már a régi korokban is ismeretes volt, hogy az aloe nemzetség legtöbb tagjának húsos, lédús leveleiből nyerhető nedv felgyorsítja a bőr sérüléseinek regenerációját, különösen az égési sérülések gyógyulási idejét rövidítve le – tehát elsősorban külsőleg alkalmazták. Az aloe nedvének fő összetevője az uronsav, ám mellette már 200-nál is több egyéb összetevőt sikerült azonosítani: vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak, szénhidrátok, szalicilsav. Több forrás élettani szempontból értékes enzimek jelenlétéről számol be. Mivel azonban az enzimek fehérje természetű anyagok, és a gyomor erősen savas kémhatása a fehérjék szerkezetét tönkreteszi, kérdéssé válik, hogy a szóban forgó enzimek hogyan képesek az élettanilag értékes hatásaikat kifejteni - legalábbis belsőleg fogyasztva. Az aloe verának fertőtlenítő (baktérium-, vírus- és gombaölő) és erős gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak. Emellett antioxidáns szer, a sejtek anyagcseréjének élénkítését, a bőr sejtjeinek megfiatalítását, tisztító és méregtelenítő hatást is tulajdonítanak az aloének. Számos irodalmi utalás található az immunrendszert erősítő, fájdalmat csillapító hatására. A fentiek alapján az alábbi állapotokban lehet jó hatású: allergiás folyamatok, egyes bőrbetegségek, csípések, ízületi és reumás panaszok, cukorbetegség, gyomorfekély, székrekedés, vastagbél gyulladása, különböző szembetegségek, az immunrendszer kóros állapota következtében kialakuló folyamatok, stb. Kis túlzással az aloe szinte minden betegségre javallható.

airflex logo  Airflex cégtörténet


Az Airflex márka volt 2005-ben az első olyan magyar gyártó aki habmatracokkal megjelent a piacon. Az akkori alváskultúrában ez abszolút forradalmat jelentett mivel a piacon egyeduralkodók voltak a rugós matracok. Az Airflex megpróbálta azt nyugat -európi trended követni amelyben a főszerepet a habmatracok jelentették. A fejlett alváskultúrával rendelkező országok mint Németország Svájc azokban az években már többségében habmatracokat gyártottak számos előnyös tulajdonságuk miatt. Az Airflex matracok rendkívül sikeressé váltak. Az olyan modellek mint a Sleephard és Fittness a legnagyobb darabszámban eladott habmatracok voltak az országan. Az Airflex szolgálta ki a legnagyobb láncokat mint a Retz illetve az RS. Kiváló fejlesztések magas minőség és egy teljesen új alváskultúra meghonosítása jellemezte. A válság főleg a Retz áruházlánc váratlan csődje azonban pontott tett a sikertörténet végére és a gyártás abba maradt rendkívül sajnálatos módon.

pipa Az AIRFLEX márka újra a piacon


2014-ben ismét feléledt az Airflex matraccsalád. Ugyanolyan kiváló minőségben mint régen. Az AIRFLEX matracok a minőséget, megfizethető árat és a kiváló szolgáltatást jelentik napjainkban is. Magas minőségű alapanyagok, innovatív technológia és a fogyasztók iránti feltétlen elkötelezettség kapcsolódik az Airflex márkanévhez. Természetesen a régi AIRFLEX típusok még megtalálhatók a piacon más gyártók szortimentjében messze nem azonos minőségben. Kifejezetten előnyös a piac számára az eredeti, innovatív a minőséghez a végletekig ragaszkodó márka újboli megjelenése.

info Alvási szokások

Matrac, matracok és alvási szokások. Ön hanyatt vagy oldalt fekszik? Matrac hason fekvőknek vagy éppen egy kemény vagy félkemény matrac lenne jó. Milyen a puha matrac? Ezekre a kérdésekre szeretnénk válaszokat adni Önnek, hogy könnyebb legyen eligazodni a matracok között és egyszerűebben lehessen megtalálni a különböző alvási szokásokhoz, alvási pózokhoz a legmegfelelőbb keménységű és anyagszerkezetű matracot webáruházunkban. Az alvási szokások személyenként változnak, van aki a hason fekvésre esküszik már évtizedek óta, van aki csak a hátán hanyatt fekve tud elaludni, az emberek többsége azonban az oldalán alszik, hiszen mégis csak ez lenne a legtermészetesebb és legegészségesebb alvási pozíció. Ahhoz azonban, hogy az ember kényelmesen tudjon az oldalán feküzni, meg kell találni a matracok keménysége között a számára, az ő súlyához és testarányaihoz legmegfelelőbb matracot, a legmegfelelőbb matrac keménységet. Egy matrac önmagában nem lehet sem puha sem kemény, ez mindig attól függ, hogy milyen súlyú a személy, aki a matracot használja. A tapasztalatok szerint azok a felhasználók alszanak többnyire hason, akiknek a matracuk az ő testsúlyukhoz túlzottan kemény és a keménységnek „köszönhetően" oldalt fekve már nem kényelmes, mert nyomja a vállunkat és a csípőnket a matrac. A hanyatt fekvő matrac használók többnyire a tapasztalatok és a vizsgálatok szerint nyitott személyiségek, nem menekülnek az alvásba, hanem átadják magukat az éjszakai pihenésnek. A legtöbb horkoló felhasználó azonban a hanyatt fekvő személyek között található, amit az utóbbi iévekben már speciálisan erre a célra kifejlesztett márnák segítségével radikálisan sikerült lecsökkenteni. Az ember többnyire azonban nem egy pozícióban tölti el az éjszakát, a megfordulások száma optimális esetben olyan 10-15 közé tehető. Az ennél gyakoribb pozíció váltás sajnos megint csak az alvás minőségének rovására megy, hiszen minden megfordulásnál, testhelyzet váltásnál egy kicsit meg is ébred az ember. A megfelelő keménységű matrac megtalálása az adott testsúlyhoz, testalkathoz és alvási szokásokhoz tehát elengedhetetlen a jó minőségű éjszakai pihenés érdekében.

memory foam Memory-foam története

A memory foam története egészen az 1966-os évig nyúlik vissza...

A memory foam anyag, más néven emlékezőhab vagy memóriahab története egészen az 1966-os évig nyúlik vissza, amikor is a NASA Kutatási Központ kifejlesztette azt. Ezzel az anyaggal párnázták ki az űrhajók belsejét, hogy a nyomáskülönbségeket kiegyenlítsék, ezzel is segítve az űrhajósok biztonságosabb utazását. A hőérzékeny memóriahabot eredetileg „lassú rugós habnak" nevezték el. Nyitott cellás struktúrájának köszönhetően hőre és nyomás hatására lágyul, és lassan nyeri csak vissza eredeti formáját. Yost – az egyik kutató – később megalapította a Dynamic System elnevezésű céget, mely a NASA-val együttműködve kereskedelmi forgalomba hozta a habanyagot, és az űrkutatáson kívül most már az orvostudomány és a sportszergyártók is használhatták az emlékezőhabot. Miután a Dynamic System eladta a memóriahabot a Bectonnak, a termékkínálat jelentősen bővült. Amikor a NASA bemutatta a nyilvánosságnak az emlékezőhabot az 1980-as évek elején, a Fagerdala World Foams vállalat volt az egyik csupán a néhány közül, akik hajlandók voltak a habanyaggal dolgozni, mivel a gyártási folyamat bonyolultnak és megbízhatatlannak bizonyult. Az 1991-ben megalkotott Tempur Pedic svéd matrac piacra kerülése végül ahhoz vezetett, hogy a Tempur nagyvállalat lett az emlékezőhab fő gyártója. Eleinte csak az egészségügyben használták ezeket a matracokat, olyan esetekben, amikor a beteg hosszú időre ágyba kényszerült. Egy idő után a sok ágyban töltött óra már egészségtelennek bizonyult, és a betegen megjelentek a felfekvések tipikus jelei. Mivel a páciensek bizonyos testrészei hosszabb ideig folyamatos nyomásnak voltak kitéve, így azon pontok vérellátása csökkent vagy akár leállt, nem véletlen tehát, hogy felfekvés alakult ki rajtuk, és üszkösödni kezdtek. Az emlékezőhabos matracok ezeket a felfekvéseket voltak hivatottak meggátolni, sikeresen. A memory foam habanyagot eleinte nem tudták széles körben kiterjeszteni, hiszen előállítása drága volt, de idővel olcsóbb lett. Ma már a leggyakoribb előfordulási helye a háztartásokban van, matracok, fedőmatracok és párnák sokasága készül ebből az anyagból. Orvosi célokra is kiváló lehetőséget nyújt, mint például kerekes székek ülőpárnáiként, vagy kórházakban párnaként és fedőmatracként, ahol a betegek sokáig tartó fájdalommal és testi problémákkal küzdenek. Példaként a memóriahabos nyakpárna megkönnyítheti a krónikus nyaki fájdalommal küzdők mindennapjait. Hőtartó tulajdonsága pedig segíthet azon személyek számára, akik fájdalmait a meleg enyhítheti. Sajnos ez a hőtartó tulajdonság nem minden esetben előnyös, ezért a gyártók kifejlesztettek egy második generációs emlékezőhabot, melynek cellaszerkezete már jóval nyitottabb, így légáteresztő képessége lényegesen javult. 2006-ban pedig megjelentek a harmadik generációs memóriahabok is. A viszkoelasztikus gél, vagy memória gél elnevezésű anyag viszkoelasztikus hab és gél részecskék elegyéből tevődik össze, mely csökkenti a csapdába ejtett testhőmérsékletet, gyorsabban nyeri vissza eredeti formáját és lágyabb érzetet kölcsönöz a matracnak. Bár számos matracgyártó kísérletezett ezzel az anyaggal, a gél matracok csupán 2011-ben kezdtek népszerűvé válni. A gél emlékezőhab kidolgozása óta már számos más anyaggal is kísérletezni kezdtek. Aloe vera, zöld tea kivonat és aktív szén kombinációival csökkenteni tudják az emlékezőhab sajátságos illatát és kiváló aromaterápiás kezelésként szolgálnak alvás közben. A bambusz szálat pedig a matracok huzatába szőtték bele, hogy gyorsabban és könnyebben elpárologtathassa az izzadásunkkal által okozott nedvességet. Ez lenne tehát röviden és tömören az emlékezőhab története, és ki tudja még, mit hoz a jövő.

memory matrac, kemény memory matrac, memory foam akció, memory akció webáruház

Airflex Cactus Memory Classic matrac egy kiváló, feszes alátámasztást nyújtó akciós memory-foam matrac, olcsó memory a matracxxl webáruházban...

Hasonló termékek

Ceriflex Energy Memory foam matrac

Ceriflex Energy Memory matrac az egyik legvastagabb memory foam matrac ma a piacon. Vastag, feszes felépítmény 15 év garanciával. Kiváló olasz vákuumcsomagolt matrac az egyik legmegbízhatóbb és legolcsóbb a saját kategóriájában. Homeopatic huzatanyag kiváló természetes alapanyagból készült.

Ceriflex Energy Memory matrac
76 900 Ft
Most: 63 600 Ft

Airflex Soya Medium hideghab matrac

Airflex Soya Medium hideghab matrac környezetbarát technológiával készült rugalmas, vastag antiallergén matrac. Kiváló alátámasztás 7 ergonómiai zóna, és rendkívül hosszú élettartam jellemzi.

Airflex Soya Medium hideghab matrac
109 900 Ft
Most: 89 900 Ft

Airflex Soya Strong hideghab matrac

Airflex Soya Strong hideghab matrac mindenkinek aki szereti a magas minőségű kemény és vastag matracot. Levehető mosható antiallergén huzat , kétoldalas fekvőfelület és 7 ergonómiai zóna. Hosszú távon ideális választás kompromisszumok nélkül.

Airflex Soya Medium hideghab matrac
109 900 Ft
Most: 89 900 Ft
Mi válaszolunk! Kérdéséhez töltse ki az alábbi mezőket

A *-al jelölt részek kitöltése kötelező.