Kosaram 0 db 0 Ft

Matracok / Vákuum matracok / Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac

Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac

Nincs még értékelés

Rövid leírás

Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac a legvastagabb téli nyári oldalas kemény vákuummatrac. feszes határozott alátámasztásával, két oldalas funkcióval és rendkívül könnyű kezelhetőségével az egyik legnépszerűbb matrac a MatracXXl webáruházban.

Főbb technikai adatok

Felépítés: Kemény hideghab
Matracmagasság:: 24 cm
Huzat anyaga: Öko-tex bőrbarát textília
Huzat típusa: Téli nyári oldal fix huzat
Zónák száma: Homogén ergonómiai zóna

54 900 Ft
42 800 Ft
1 db

58 900 Ft
47 800 Ft
1 db

64 600 Ft
52 800 Ft
1 db

86 900 Ft
74 800 Ft
1 db

109 900 Ft
85 800 Ft
1 db

119 900 Ft
95 800 Ft
1 db

129 000 Ft
107 800 Ft
1 db
Kérdezzen a termékről! Ha írni akar, csak klikkeljen erre a sávra... Eddig 2 db hozzászólás
Részletes leírás
Technikai leírás
Kiegészítők

 

ceriflex

 

Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac

A Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac téli nyári oldalas 22 cm magas kemény feszes alátámasztást biztosító az egyik oldalán 100 % Merinó gyaojút tartalmazó vastag matrac. Abszolút kedvenc ebben a kategóriában. Vastag feszes rendkívül homogén ELIOFLEX tartóhabja 15 év gyártói garanciával hosszú távon biztosítja az egészséges alátámasztást azon kedves vásárlók számára akik szeretik a kemény és határozott alátámasztást. A matrac egyik oldalán található a 100 % os gyapjú oldal, amely a gyapjú előnyös tulajdonságai mellett a rendkívül kemény határozott alátámasztást nyújtja az Ön számára.

A másik oldalon ALOE VERA huzat található és egy kissé lágyabb párnázóréteget tartalmazó párnázóréteg. Természetesen ez az oldal sem puha mindösszesen annyi akülönbség, hogy a kemény tartómag kapott egy két cm vastag alvószál steppelést amely a kemény tartómagon egy kicsit lágyabb tartást biztosít,

A 100% Merinó oldal hhetetlenül jól veszi fel a nedvességet, száraz csökkent páratartalmú mikrokörnyezetet garantál a pihenéshez. A Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac ára is kiváló. Amennyiben Ön egy egészséges kemény és vastag matracra vágyik megfizethető áron ez a matrac az Ön legjobb választása.

15 év garancia 15 év gyártói garancia

 

A matracvásárlás hosszú távú döntés. Szerencsés esetben a következő 10-15 évben nem kell kicserélnie mert a matrac azt a szolgáltatást nyújtja Önnek amelyre vágyott mikor azt megvásárolta. A Ceriflex matracokra a gyártó 15 év garanciát vállal. Ez nem véletlen mint ahogy ezt Ön is megtapasztalhatja a Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac tartómagja kiváló ELIOFLEX habból készül, a felhasznált alapanyagok és a kivitelezés minősége is tökéletes. 

 

pipa A matrachuzat

A Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac kétoldalas kivitelben készül. Az egyik oldal 100% Merinó gyapjú a gyapjú összes kiváló tulajdonságával. A gyapjú oldal nedvességszívó és leadó képessége egészen kiváló. Mint ahogy azt bizonyára Ön is tudja a gyapjú termékek kedvező hatással lehetnek az izületi problémákra is. A másik oldal ALOE VERA tartalmú huzattal készül. aloeALOE VERA

 

Az ALOE VERA, e trópusokon őshonos növény története az időszámításunk előtti időkre nyúlik vissza. A fáraók az élet elixírjének tartották; Kleopátra szépségét, valamint Nagy Sándor seregeinek sikerét is e növénynek tulajdonították.
A tudomány mai állása szerint mintegy 250 féle, az emberi szervezet számára hasznos alkotóelemet, vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket, fehérjéket, szénhidrátokat valamint aminosavakat tartalmaz.
Az Aloe vera leginkább gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibiotikus és regeneráló hatásáról ismert. A növény magas enzimtartalommal rendelkezik, ezért ritka és értékes enzimforrásnak tekinthető. Az enzimek alapvető fontossággal bírnak a szervezet számára mind a tápanyag-felszívódási, mind a méregtelenítési folyamatokban játszott szerepük miatt. A növény hatóanyagai csökkenthetik a gyógyszerek mellékhatásait, jótékony hatással vannak az immunrendszerre, a gyomor és béltraktus szabályzására, valamint a vese, máj- és epehólyag-funkciókra.

Külsőleg alkalmazva jótékony hatású az ízületi és reumatikus fájdalmakra, allergiás problémákra, valamint különféle sérülésekre, (pl.: égési sebekre), valamint gyorsítja a sebgyógyulás folyamatát, ezenkívül elősegíti a bőr regenerálódását, hámosodását.

Az Aloe vera hatásai

Hosszú ideig az emberek kizárólag a levél külső részében található aloint alkalmazták szárított por formájában hashajtó és féregirtó szerként. A levél belsejében található gélt, mint elsősegélynyújtó szert is felhasználták a mindennapos otthoni sérüléseknél. (pl. vágási, égési sérülések emésztés segítése, bőrápolás).

Az Aloe vera külsőleg és belsőleg egyaránt alkalmazható, mely jótékony hatásait tekintve az alábbiakban foglalható össze:

fertőzésgátlás, fertőtlenítés, gyulladáscsökkentés
tisztítás, méregtelenítés
immunrendszer erősítés, idegnyugtatás, fájdalomcsillapítás
sebgyógyítás, antioxidáns hatás

wool Merino gyapjú

 

A ma élő juhfajták ősei a vadjuhok voltak, amelyek bundáját kétféle szál alkotta:

a felszőr (hosszú, vastag szálak), amelyek az eső, hó ellen védtek, és
a pehelyszőr (lágy, finom szőrszálak), amelyek a hideg ellen nyújtottak védelmet.


A juhot már a történelem előtti időkben háziasították. Ásatásoknál előkerült kődomborműveken látható, hogy i. e. 7000 évvel a juh már háziállat volt. A rézkorszakban (i. e. 3000–1500) Dél-Európában a juh és a muflon keresztezésével az ún. rézjuh terjedt el, ennek bundája már kissé finomabb volt. Időszámításunk kezdetén Dél- és Közép-Európában a rézjuh és az Észak-Afrikából származott zsírfarkú juh keresztezésének eredménye volt a római juh.

A felszőrök és pehelyszőrök együttes jelenléte már az ősidőkben is akadályozta a fonalkészítést, ezért a tenyésztés arra irányult, hogy a felszőrt az állat elveszítse és lehetőleg csak az egyöntetű pehelyszőre maradjon meg. Ezt két tenyésztési iránnyal oldották meg. Az egyiknek az eredménye a Spanyolországból származó merinó fajta, amelyen sikerült lágy, finomszálú, egyenletes bundát kapni, a másik irányú fejlődésben – egyes angliai fajtákon – a felszőr eltüntetésével párhuzamosan a pehelyszőr meghosszabbodott és erősebb szálú lett. A merinó-fajták ősei feltehetőleg Kis-Ázsiából kerültek a föníciaiak révén Hispániába, ott tenyésztették tovább őket.

XIV. Lajos francia király a Rambouillet (ejtsd: rambujjé) uradalomban a hasonló nevű fajta tenyésztését indította meg. Angliába 1791-ben vittek be merinó-juhokat, de az ottani éghajlat ezeknek nem kedvezett, ezért a helyi fajtákkal keresztezték azokat.

A finom gyapjas juhok tenyésztése nemcsak Európában, hanem Dél-Afrikában, Dél-Amerikában, Ausztráliában is megindult. A legrohamosabb fejlődés Ausztráliában volt tapasztalható, de ennek sajnálatos és szomorú eredménye volt az őslakosság kiirtása, hogy a juhok számára legelő területeket biztosítsanak.

A gyapjúnak a 20. században igen nagy versenytársai lettek egyes szintetikus szálasanyagok, mindenekelőtt a poliakrilnitril (röviden: akril), amelyből például hasonló karakterű kötöttáruk készíthetők, mint a gyapjúból. Manapság igen gyakran kevernek a gyapjúhoz poliakrilnitril- vagy poliészter-szálakat, mert ezek révén a késztermék kezelése sokkal könnyebbé válik (kevésbé gyűrődik és nem kell vasalni).

Magyarországon a durvagyapjas parlagi juhfajtákat már régóta tenyésztették, finomabb gyapjút adó fajták tenyésztésével először 1666-ban próbálkoztak. 1773-ban hoztak be első ízben merinó-juhokat és ezek tenyésztése aztán széles körben megindult. Az 1870-es évekig Magyarország volt Európa legtöbb gyapjút termelő országa. A 19. század végén azonban, mint egész Európában, ez az ágazat hanyatlásnak indult, ami a tengerentúli gyapjútermelés fellendülésének volt következménye. A magyar gyapjú minőségben és választékban egyaránt jelentősen beszűkült. A tartási módból eredően (elsősorban a téli istállózott tartás miatt) tisztasága is elmarad az ausztrál gyapjúétól. Becslések szerint a magyar merinó gyapjú textilipari értéke alig haladja meg az ausztrál gyapjú hasonló értékének 60%-át. A juhtartás hasznosításából folyó árbevételből egy-egy állatra számítva csak mintegy 4,5% származik a gyapjúból (ezzel szemben a húsból 75%, a tejből 20,5%). Mindezek következtében a hazai gyapjútermelés erősen visszaesett és mivel a hazai gyapjúfonó és gyapjúszövő ipar – a magyar textilipar általános visszafejlődésével párhuzamosan – a 21. század elejére gyakorlatilag teljesen megszűnt, a magyar gyapjút exportálják.

 

smartwool

 

A gyapjú jó tulajdonságai pikkelyes szerkezetében keresendők. Mivel nedvességfelelvő-képessége nagyjából 15-30%, így a bőrön száraz érzetet kelt még akkor is, amikor a belőle készített anyag rései között ennél sokkal magasabb arányú nedvesség reked meg (egy átizzadt gyapjúszövet általában 45-50 térfogat százalékig tud maximálisan nedvesedni). A merinóinak a nagy finomságú, merinói juhtól származó gyapjakat nevezzük, melynek vékonyabb és finomabb szálai vannak, mint a többi juhféle gyapjának.

 

info ELIOFLEX hideghab tartómag

Az ELIOFLEX hab az Olasz habgyártás egyik legújabb rendkívül homogén szerkezetű kifejezetten az alvásra és az ehhez tartozó igénybevételre kifejlesztett új generációs hideghab. Az EIOFLEX habok olyan más jól ismert habok mellett váltak nagyon gyorsan népszerűvé mint az ELIOFOAM és az ELIOCELL. Ez nem véletlen mivel rendívül egységes szerkezetű, hihetetlenül formatartó és kiváló lélegzési képességekkel rendelkező habról van szó.  Az ELIOFLEX habok nagyon komoly előnye a rendkívüli stabilitás és a viszonylag alacsonyabb tömegsűrűséghez tartozó  keménység és hosszú távú formatartás. Szintén előnyös tulajdonsága az a fajta rugalmasság amivel a test formakövetéséhez hozzájárul. Gyakorlatila g közelít a latex rugalmasságához és formakövetéséhez is, miközben rendkívül kemény alátámasztást biztosít. 

A vákuumcsomagolási eljárás során rendkívül fontos, hogy olyan alapanyagot használjanak amely a csomagolás és a tárolás során felmerülő nagyfokú igénybevétel után is tökéletesen visszanyerje eredeti alakját úgy , hogy közben nem veszit semmit keménységéből formakövetéséből és alátámasztási képességeiből. Az ELIOFLEX egy ilyen hab. Kicsomagolás után nagyon hamar visszanyeri alakját és tökéletes alvási komfortot nyújt.

Az ökológiai hatásokat vizsgálva már-már természetes, hogy egy matracgyártásra használt alapanyag legyen CFC mentes, ami annyit jelent, hogy sem a gyártás során sem pedig a késztermék nem tartalmaznak klór- és fluortartalmú szénhidrogéneket. Egy termék klór- és fluor mentessége elsősorban környezetünk védelme érdekében nagyon fontos, hiszen ezen vegyületek jelentős mértékben károsítják a Föld káros sugárzásaiban kiemelkedő védelmet nyújtó ózon réteget.

kéz Vákuummatrac

Miért is olyan jó a vákuummatrac? Mik az előnyei? Vannak hátrányai?

A vákuummatracok az utóbbi időben egyre népszerűbbek lettek a magyar matracpiacon. De miért is olyan jó a vákuummatrac? Mik az előnyei? Vannak hátrányai? A vákuumcsomagolási technikát a Magniflex olasz matracgyártó cég fejlesztette ki, mely eljárást ma már rengeteg más matracgyártó is előszeretettel használ. Ez az eljárást azért találták ki, hogy a matracok szállítása és tárolása sokkal könnyebb és olcsóbb lehessen. A matracokat egy óriási présgép alá helyezik, mely kipréseli belőlük az összes levegőt, így egy lapos, tekerhető matracot kapunk. Ezt hengerformába feltekerik, és befóliázzák. Légmentesen lezárják, hogy semmilyen levegő ne juthasson a matracba, csak akkor, ha kicsomagolásra kerülnek. A jóval kisebb matracok sokkal kevesebb helyet foglalnak, ennek köszönhetően több hely marad raktározásukra, és lényegesen többet tudnak egyszerre szállítani. Nem csak a gyártók, de a kereskedők és a vásárlók számára is előnyösebb megoldást jelenthet, hiszen a hazaszállítása is könnyebb, akár saját személyautónkba betehetjük, így megspórolunk egy plusz szállítási költséget. A matrac szerkezetének köszönhetően a csomagolás során a matrac nem sérül, cellaszerkezetén keresztül a levegő szabadon ki és beáramolhat. Kicsomagolásnál figyelni kell, hogy legalább egy napot hagyni kell állni, hogy a matrac visszaszívja magába az elvesztett levegőmennyiséget, visszanyerje eredeti formáját. Ha előbb vesszük használatba, akkor a matrac sérülhet. Bár ránézésre a matrac már pár órán belül eredeti pompájában fürdik, de tudni kell azt, hogy a látszat néha csal. Ha nem szeretnénk rögtön garanciális problémákkal küszködni, akkor kicsit türelmesnek kell lennünk. És mi az a 24 óra, nem igaz? A vákuummatracok másik nagy előnye, hogy nem szükséges alájuk semmilyen hiper, szuper, modern ágyrács, egy szimpla deszkabordázaton is tökéletesen ellátják funkciójukat. Arra kell figyelnünk csupán, hogy ezek a bordák között legyen annyi rés, hogy a matrac levegőzni tudjon, így elkerülhetjük a penészesedést. Vákuummatracokat már sok féle változatban találhatunk a matracpiacon. Az egyszerű hideghabtól kezdve, a speciális, felső kategóriás hideghabon át egészen az emlékezőhabos matracokig, biztosan mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb matracot. A legtöbb vákuummatrac huzata fix, mely azt jelenti, hogy nem levehető, de egy egyszerű matracvédő huzattal plusz védelemmel vértezhetjük fel. A matrachuzatok mind antiallergén anyagból készülnek, melyek biztosítják a tökéletes alvási higiéniát számunkra. Az egészséges alvás, a kényelem és a könnyű szállítás már nem álom többé.

matrac, vákummatrac, gyapjú, gyapjú matrac, matrac akció, kemény matrac, matracrendelés

Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac a legvastagabb gyapjú téli nyári oldalas matrac kemény fekvőfelülettel akciós áron a MatracXXl webáruházban...

 

Hasonló termékek

Ceriflex Selena Comfort 22 cm vákuum hideghab matrac

Ceriflex Selena Comfort 22 cm vákuum hideghab matrac a legnépszerűbb és legvastagabb vákuummatrac a hazai kínálatban. A legideálisabb választás azon kedves vásárlóink számára akik téli nyári oldalas kemény könnyen kezelhető matracot szeretne. A 15 év gyártói garancia csak megkoronázza a választást. A termék Egészség Pénztárra elszámolható!

Ceriflex Selena Comfort 22 cm vákuum hideghab matrac
44 900 Ft
Most: 43 600 Ft

Ceriflex Classic Hard vákuummatrac

Ceriflex Classic Hard vákuummatrac kedvező árával és jó minőségével, könnyű kezelhetőségével jó választás abban az esetben ha viszonylag könnyebb testsúlyra keres matracot. Kiváló választás vendégágyakba, hétvégi házakba nyaralókba is. Megbízható minőség és könnyű kezelhetőség.

Ceriflex Classic Hard vákuummatrac
37 900 Ft
Most: 30 600 Ft
Mi válaszolunk! Kérdéséhez töltse ki az alábbi mezőket

A *-al jelölt részek kitöltése kötelező.

2015. március 13. 10:34:37

Szabó György

Ceriflex Wool Extra 22 cm gyapjú vákuummatrac

Tisztelt Cím
Érdeklődnék hogy a tárgyban szereplő termék van-e raktáron és ki probalhato a minta termukben?
Köszönöm

2015. március 17. 09:56:32

MatracXXL webáruház

Ceriflex. wool

Tisztelt Szabó Úr,

A Ceriflex Wool estra természetesen van készleten és a mintatermünkben kipróbálható. Szeretettel várjuk,

Köszönettel

Üdvözlettel:

MatracXXL Ügyfélszolgálat
06 20 260 1073